Αρχείο κατηγορίας Περιβαλλοντικά προγράμματα

Απονομή βραβείων Ecomobility 2023-24, 27-4-24

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, η ομάδα των μαθητών/τριων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ecomobility βραβεύθηκε με το πρώτο βραβείο καλύτερης εργασίας για το 2024.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Απριλίου, στο αμφιθέατρο Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με την παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, του κράτους, της επιστημονικής κοινότητας και βεβαίως των μαθητών και των υπευθύνων καθηγητών τους.

Παρόντες οι υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Λυμπερτού Κλαίρη, κ. Τσαμπουνάρα Αλεξάνδρα, κ. Κολυβάνου Κατερίνα και ο Διευθυντής κ. Μόρφης Πέτρος,  αλλά και ο Δήμαρχος κ. Τομπούλογλου Γιάννης με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Γούλα Αλέξανδρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι βραβείο δόθηκε και στον Δήμαρχο για την αμέριστη υποστήριξή του.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια, τη συμμετοχή και φυσικά για το εξαιρετικό αποτέλεσμα!!

Εκδήλωση παρουσίασης της εργασίας των μαθητών της περιβαλλοντικής ομάδας για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στην πόλη μας, 16-4-24

Η εκδήλωση για την παρουσίαση της εργασίας των μαθητών της περιβαλλοντικής μας ομάδας, για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στην πόλη μας, πραγματοποιήθηκε χθες 16-4-2024, στο αμφιθέατρο Δαΐς των εκπαιδευτηρίων Δούκα με πολύ μεγάλη επιτυχία!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας κ. Τομπούλογλου, ο σύμβουλος Εκπαίδευσης Παιδαγωγικής Ευθύνης του 2ου Γυμνασίου Ν. Φιλαδέλφειας  κ. Νάσσης, ο Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Σερετάκης, καθώς και οι γονείς των παιδιών που συμμετείχαν στην παρουσίαση.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος : κ. Λυμπερτού, κ. Κολυβάνου και κ. Τσαμπουνάρα.

Παρουσίαση από την περιβαλλοντική ομάδα:

Σχολιασμός και ερωτήσεις από την επιτροπή:

Πρόσκληση για την εκδήλωση παρουσίασης της εργασίας των μαθητών της περιβαλλοντικής ομάδας για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στην πόλη μας

Η πρόσκληση για την εκδήλωση:Η αφίσα για την εκδήλωση:Το πρόγραμμα παρουσιάσεων της εκδήλωσης:

 

Ένα ταξίδι σε άλλες πόλεις, με μουσικό χαλί!

Η Περιβαλλοντική Ομάδα του Σχολείου μας, συμμετέχοντας στο “Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Βιώσιμη Πόλη” και υλοποιώντας την Γ΄ Φάση, άκουσε τραγούδια που μιλούν για τη Νέα Φιλαδέλφεια, για γειτονιές, για το φυσικό περιβάλλον. Τα παιδιά διάβασαν τους στίχους αυτών, συζήτησαν για τα συναισθήματα, τις αναμνήσεις, τις σκέψεις και τις εικόνες που τους δημιουργούν αυτά. Τέλος, έφτιαξαν συννεφόλεξα και σας τα παρουσιάζουν στο παρακάτω βιβλίο: