Αρχείο μηνός Απρίλιος 2024

Απονομή βραβείων Ecomobility 2023-24, 27-4-24

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, η ομάδα των μαθητών/τριων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ecomobility βραβεύθηκε με το πρώτο βραβείο καλύτερης εργασίας για το 2024.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Απριλίου, στο αμφιθέατρο Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με την παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, του κράτους, της επιστημονικής κοινότητας και βεβαίως των μαθητών και των υπευθύνων καθηγητών τους.

Παρόντες οι υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Λυμπερτού Κλαίρη, κ. Τσαμπουνάρα Αλεξάνδρα, κ. Κολυβάνου Κατερίνα και ο Διευθυντής κ. Μόρφης Πέτρος,  αλλά και ο Δήμαρχος κ. Τομπούλογλου Γιάννης με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Γούλα Αλέξανδρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι βραβείο δόθηκε και στον Δήμαρχο για την αμέριστη υποστήριξή του.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια, τη συμμετοχή και φυσικά για το εξαιρετικό αποτέλεσμα!!

Εκδρομή της Γ’ τάξης στην Ερέτρια, 26-4-24

Την Παρασκευή 26 Απριλιου το σχολείο μας επισκέφθηκε το αρχαιολογικό μουσείο και το θέατρο Ερέτριας, όπου οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης είχαν την ευκαιρία να δουν, μέσα από τα εκθέματα, την αδιάλειπτη πορεία ζωής μέσα στο χρόνο μιας σπουδαίας πόλης-κράτους της αρχαιότητας.
Ακολούθησε το εκπληκτικής θέας κάστρο Καράμπαμπα στη Χαλκίδα, με τη συλλογή βυζαντινών γλυπτών.
Με σύμμαχο τον υπέροχο καιρό και την καλή μας διαθεση περάσαμε τέλεια!

Επιμόρφωση για θέματα επικοινωνίας μεταξύ Εκπαιδευτικών – Μαθητών, 22-4-24

Με πρωτοβουλία της ψυχολόγου του σχολείου μας κυρίας Μαρίας Φωτιάδου,  οργανώθηκε τη Δευτέρα 22 Απριλίου στο σχολείο μας συζήτηση για τις σχέσεις καθηγητών-μαθητών, με σκοπό τη βελτίωση της προσεγγισης και την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων επικοινωνίας στα πλαίσια της σχολικης κοινότητας. Μετά το τέλος της προβολής από την κ.Φωτιαδου ακολούθησε εποικοδομητικη συζητηση κι ανταλλαγή απόψεων.

 

 

Εκδήλωση παρουσίασης της εργασίας των μαθητών της περιβαλλοντικής ομάδας για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στην πόλη μας, 16-4-24

Η εκδήλωση για την παρουσίαση της εργασίας των μαθητών της περιβαλλοντικής μας ομάδας, για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στην πόλη μας, πραγματοποιήθηκε χθες 16-4-2024, στο αμφιθέατρο Δαΐς των εκπαιδευτηρίων Δούκα με πολύ μεγάλη επιτυχία!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας κ. Τομπούλογλου, ο σύμβουλος Εκπαίδευσης Παιδαγωγικής Ευθύνης του 2ου Γυμνασίου Ν. Φιλαδέλφειας  κ. Νάσσης, ο Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Σερετάκης, καθώς και οι γονείς των παιδιών που συμμετείχαν στην παρουσίαση.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος : κ. Λυμπερτού, κ. Κολυβάνου και κ. Τσαμπουνάρα.

Παρουσίαση από την περιβαλλοντική ομάδα:

Σχολιασμός και ερωτήσεις από την επιτροπή: