Αρχείο ημέρας 19 Μαΐου 2024

Βυζαντινός περίπατος της Γ’ Τάξης, 16-5-24

Με ανοιξιάτικη συννεφούλα πραγματοποιήθηκε ο περίπατος στα βυζαντινά εκκλησάκια του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, την Πέμπτη 16 Μαΐου για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου.

Αγ.Ελευθέριος, Μητρόπολη, Καπνικαρέα, Αγ.Ειρήνη, Παντάνασσα.

Μετά την ξενάγηση οι μαθητές περιηγήθηκαν και χαλάρωσαν στην πλατεία Μοναστηρακίου.

 

Επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, 16-5-24

Την Πέμπτη 16-5-24 οι μαθητές/τριες της Α’ και Β’ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το “Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος”, έναν πολυσυλλεκτικό περιβαλλοντικά βιώσιμο προορισμό για δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με εκπαίδευση, τέχνη και ψυχαγωγία. Είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, στην Εθνική Πινακοθήκη και  σε όλες γενικά τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος και να απολαύσουν μια ήρεμη και χαλαρή ημέρα χωρίς υποχρεώσεις!

3η Συνέλευση Νέων για την Κλιματική Αλλαγή, 25-4-24

Στις 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η 3η Συνέλευση Νέων για την Κλιματική Αλλαγή, με τη Συμμετοχή μαθητών και μαθητριών Γυμνασίων και Λυκείων. Συμμετείχαν 34 μαθητές και μαθήτριες από 17 σχολεία της Αττικής, που μετά από έρευνα και προετοιμασία διαπραγματεύθηκαν και υιοθέτησαν μια περιφερειακή πράσινη συμφωνία για την Μητροπολιτική Περιοχή της Αθήνας.

Το Σχολείο μας αντιπροσώπευσαν οι μαθήτριες της Γ’ τάξης Συργιανού Έλενα και Παπασπύρου Νικολέτα. Τα κορίτσια μας προετοίμασαν και συνόδευσαν οι καθηγήτριες κ. Λυμπερτού Κλαίρη και κ. Ανυφαντή Τόνια.

Η συνέλευση διοργανώθηκε από το ΕΛΙΑΜΕΠ στο πλαίσιο του προγράμματος Arsinoe. Χαιρετισμούς απηύθηναν οι καθηγήτριες κ. Εμμανουέλα Δούσση, επικεφαλής του προγράμματος Κλίματος και βιώσιμης ανάπτυξης του ιδρύματος, η κ. Σισση Λασπίδου συντονίστρια του έργου Arsinoe, καθώς και η Δρ. Έμμη Παπαζογλου και η Δρ. Σοφία Ευσταθίου.