Αρχείο κατηγορίας Εκδηλώσεις Σχολείου

Παρέλαση 25ης Μαρτίου, 25-3-2024

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, οι μαθητές του σχολείου μας έλαβαν μέρος στη μαθητική παρέλαση.

Την οργάνωση και εποπτεία της μαθητικής παρέλασης είχε ο κ. Καρνάβας. Συγχαρητήρια σε όλους!

 

Εορτασμός 25ης Μαρτίου, 22-3-2024

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε η εθνική επέτειος της 25ης  Μαρτίου 1821, την Παρασκευή  22 Μαρτίου, στην αίθουσα  εκδηλώσεων  του σχολείου μας. Οι μαθητές συνεργάστηκαν άψογα με τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Σάρκου  Αικατερίνη και κ. Ανυφαντή Αντωνία,  διαθέτοντας αρκετές  ώρες από  τον πολύτιμο χρόνο τους  τα Σαββατοκύριακα  και τις καθημερινές πριν από  την έναρξη  των μαθημάτων.
Μέσα  από  το βλέμμα  των ιστορικών, των ποιητών, των λογοτεχνών, των καλλιτεχνών, των ηρώων  καθώς και μέσα  από ντοκιμαντέρ, απόσπασμα από  την ταινία Αθ. Διάκος και θεατρικά δρώμενα,  επισημάνθηκε η σημασία του αγώνα των Ελλήνων για την εθνική τους ανεξαρτησία. Κεντρικό θέμα της γιορτής ήταν το αφιέρωμα στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια, που περιελάμβανε αναφορά στο έργο  του και το θεατρικό έργο  του Ν. Καζαντζάκη “Καποδίστριας”, σε διασκευή της κ. Αικατερίνης Σάρκου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο αντιδήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας κ. Γούλας, ο σύμβουλος Εκπαίδευσης Παιδαγωγικής Ευθύνης του 2ου Γυμνασίου Ν. Φιλαδέλφειας  κ. Νάσσης, καθώς και πολλοί γονείς που παραβρέθηκαν για να καμαρώσουν τα παιδιά τους.
Τη διεύθυνση της χορωδίας ανέλαβε  η κ. Κωνσταντίνα Σέλινα και τη μουσική επιμέλεια  και το πρόγραμμα της γιορτής ανέλαβε η κ. Αδαμαντια Ανδρονίκου.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους για την εξαιρετική προσπάθεια και το υπέροχο  αποτέλεσμα!!

Αφιέρωμα στον Ιωάννη Καποδίστρια

Το 2ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας, με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της  25ης Μαρτίου, προχώρησε στη δημιουργία ενός ειδικού προγράμματος που θα πλαισιώνει τη φετινή γιορτή, αφιερωμένο στην εμβληματική μορφή του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος του Ιωάννη Καποδίστρια. Το συγκεκριμένο έντυπο επιμελήθηκε η καθηγήτρια κ. Ανδρονίκου Αδαμαντία.

Αποκριάτικο πάρτι, 15-3-2024

Την Παρακευή 15-3-2024, μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, φόρεσαν τις αποκριάτικες στολές τους και  γιόρτασαν την τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς.  Κέφι και καλή διάθεση υπήρχε σίγουρα! Όλοι έπαιξαν, χόρεψαν και διασκέδασαν!

Καλή Σαρακοστή, και του χρόνου με υγεία!