Αρχείο κατηγορίας Εκδρομές

Βυζαντινός περίπατος της Γ’ Τάξης, 16-5-24

Με ανοιξιάτικη συννεφούλα πραγματοποιήθηκε ο περίπατος στα βυζαντινά εκκλησάκια του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, την Πέμπτη 16 Μαΐου για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου.

Αγ.Ελευθέριος, Μητρόπολη, Καπνικαρέα, Αγ.Ειρήνη, Παντάνασσα.

Μετά την ξενάγηση οι μαθητές περιηγήθηκαν και χαλάρωσαν στην πλατεία Μοναστηρακίου.

 

Επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, 16-5-24

Την Πέμπτη 16-5-24 οι μαθητές/τριες της Α’ και Β’ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το “Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος”, έναν πολυσυλλεκτικό περιβαλλοντικά βιώσιμο προορισμό για δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με εκπαίδευση, τέχνη και ψυχαγωγία. Είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, στην Εθνική Πινακοθήκη και  σε όλες γενικά τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος και να απολαύσουν μια ήρεμη και χαλαρή ημέρα χωρίς υποχρεώσεις!

Εκδρομή της Γ’ τάξης στην Ερέτρια, 26-4-24

Την Παρασκευή 26 Απριλιου το σχολείο μας επισκέφθηκε το αρχαιολογικό μουσείο και το θέατρο Ερέτριας, όπου οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης είχαν την ευκαιρία να δουν, μέσα από τα εκθέματα, την αδιάλειπτη πορεία ζωής μέσα στο χρόνο μιας σπουδαίας πόλης-κράτους της αρχαιότητας.
Ακολούθησε το εκπληκτικής θέας κάστρο Καράμπαμπα στη Χαλκίδα, με τη συλλογή βυζαντινών γλυπτών.
Με σύμμαχο τον υπέροχο καιρό και την καλή μας διαθεση περάσαμε τέλεια!

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Χαϊδελβέργη-Στρασβούργο, 27-30/03-24

Μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στα περιβαλλοντικά και πολιτιστικά προγράμματα του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο (κατόπιν πρόσκλησης που εξασφαλίστηκε) και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία, το σκοπό και την αναγκαιότητα ύπαρξής του.

Ταυτόχρονα τους δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτούν την πανέμορφη Χαϊδελβέργη, το στολίδι της Αλσατίας Κολμάρ, το κοσμοπολίτικο Μπάντεν Πάντεν και φυσικά την οικονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης τη Φρανκφούρτη.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε από 27 έως και 30 Μαρτίου, με συνοδούς τον Δ/ντή κ. Μόρφη, την υποδ/τρια και συντονίστρια του περιβαλλοντικού κ. Λυμπερτού, την συντονίστρια του πολιτιστικού κ. Σάρκου και την κ. Κουρή.

27/3/24 Αναχώρηση και Στρασβούργο:

28/3/24 Χαϊδελβέργη:

29/3/24 Αλσατικό χωριό Κολμάρ:

29/3/24 Κρασοχώρι Ρικβίρ:

29/3/24 29 Μπάντεν Πάντεν Λουτρόπολη:

30/3/24 Φρανκφούρτη και επιστροφή:

Μονοήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο, 1-3-2024

Πρωτομηνιά με μονοήμερη εκδρομή του σχολείου μας στο Ναύπλιο με αντίξοοες καιρικές συνθήκες, αλλά καλή διάθεση και αισιοδοξία με την Άνοιξη προ των πυλών!

Ναζιάρης ο Μάρτης δε μας έκανε το χατίρι να μας χαιδέψει με τις ακτίνες  του, εμείς όμως τα μαρτάκια τα βάλαμε στο χέρι κι επειδή τα νιάτα δεν κάμπτονται από μπόρες τα παιδιά μας πέρασαν όμορφα και μας χάρισαν και καταπληκτικές φωτογραφίες!

Και του χρόνου με καλύτερο καιρό!