Αρχείο κατηγορίας Σεμινάρια – Επιμορφώσεις

Επιμόρφωση για θέματα επικοινωνίας μεταξύ Εκπαιδευτικών – Μαθητών, 22-4-24

Με πρωτοβουλία της ψυχολόγου του σχολείου μας κυρίας Μαρίας Φωτιάδου,  οργανώθηκε τη Δευτέρα 22 Απριλίου στο σχολείο μας συζήτηση για τις σχέσεις καθηγητών-μαθητών, με σκοπό τη βελτίωση της προσεγγισης και την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων επικοινωνίας στα πλαίσια της σχολικης κοινότητας. Μετά το τέλος της προβολής από την κ.Φωτιαδου ακολούθησε εποικοδομητικη συζητηση κι ανταλλαγή απόψεων.

 

 

Επιμόρφωση Φιλολόγων στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών Κειμένων από Μετάφραση (Ομήρου Ιλιάδα), 4-4-24

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 φιλοξενήθηκε στο σχολείο μας επιμόρφωση των Φιλολόγων – ΠΕ02 του 2ου και 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας, στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών Κειμένων από μετάφραση, από τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης ΠΕ02, κ. Αλέξανδρο Καραφωτιά.

Η επιμορφωτική δράση αφορούσε στην ενσωμάτωση σύγχρονων διδακτικών προσεγγίσεων στη διδασκαλία της Ιλιάδας του Ομήρου με στόχο αφενός την κινητοποίηση του ενδιαφέροντος των μαθητών/-τριών και αφετέρου την αξιοποίηση του μαθήματος για τον περαιτέρω εμπλουτισμό του λεξιλογίου τους. Μετά το πέρας της επιμορφωτικής δράσης ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.

Επιμορφωτικο σεμινάριο με θεμα: “Αλκοόλ και εφηβεία”, 29-3-24

Tην Παρασκευή 29 Μαρτιου πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικο σεμινάριο στα πλαίσια της σχολικής κοινοτητας, στο αμφιθέατρο του σχολειου μας,  με θεμα: “Αλκοόλ και εφηβεία”. Το σεμινάριο παρακολούθησαν οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης του σχολείου μας.

Στην πρόσκληση του σχολείου μας ανταποκριθηκε ο Υπεύθυνος ψυχολόγος της μονάδας 18 άνω του Ψυχιατρικου Νοσοκομείου Αττικής, κ. Πουλής Ευάγγελος.

Συζητήθηκαν θέματα όπως: οι αιτίες εξάρτησης, η πρόληψη και η αντιμετώπιση για τα εμπλεκόμενα άτομα και δόθηκαν κατευθυντηριες γραμμές για το οικογενειακό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον τους.

Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος: Αλκοόλ & έφηβοι - Μια μόδα πολύ επικίνδυνη - (μέρος Α´)

 

Ενδοσχολική επιμορφωτική δράση εκπαιδευτικών – “Από την αξιολογική έκθεση/γνωμάτευση στην υλοποίηση ενταξιακών εκπαιδευτικών πρακτικών στη σχολική τάξη”, 22-02-24

Την Πέμπτη 22-2-2024 πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου  Γυμνασίου Ν. Φιλαδέλφειας,  ενδοσχολική επιμορφωτική δράση με θέμα :

«Μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο Γυμνάσιο :

Από την αξιολογική έκθεση/γνωμάτευση στην υλοποίηση ενταξιακών εκπαιδευτικών πρακτικών στη σχολική τάξη»

Την δράση πραγματοποίησε η κα Όλγα Ημέλλου, σύμβουλος Ειδικής Αγωγής & Ενταξιακής Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, σε συνεργασία  με τον  κ. Νάσση Παντελή, σύμβουλο Εκπαίδευσης Παιδαγωγικής Ευθύνης του 2ου Γυμνασίου Ν. Φιλαδέλφειας  και συμμετείχε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας.