Αρχείο κατηγορίας Πρόγραμμα ARSINOE

Βράβευση περιβαλλοντικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Αrsinoe, 27-5-24

Στο πλαίσιο της Παναττικής Δράσης Καταγραφής της Βιοποικιλότητας, τη Δευτέρα 27 Μαΐου,  στην αίθουσα της κιβωτού των σπόρων, η Περιβαλλοντική ομάδα μας βραβεύθηκε, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση ανάμεσα σε 42 σχολεία που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Arsinoe.

Ευχαριστούμε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καθώς και το ΚΕΠΕΑ Μητροπολιτικού Πάρκου Αντώνης Τρίτσης για την πρόσκληση στο πρόγραμμα και την φιλοξενία τους.

Την Ημερίδα Παρουσίασης Καλών Πρακτικών των σχολικών μονάδων προλόγισαν η κ. Μακρή Δ/ντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, η κ. Λασπίδου από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο κ. Χρυσόγελος Αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων Κλιματικής Διακυβέρνησης και Κοινωνικής Οικονομίας, ο  κ. Χατζηελευθερίου από το ΚΕΠΕΑ Μητροπολιτικού Πάρκου Τρίτση, η κ. Ιωάννου από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Παρουσίαση της Περιβαλλοντικής ομάδας για το πρόγραμμα Arsinoe, 23-5-24

Την Πέμπτη 23 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας παρουσίαση της Περιβαλλοντικής ομάδας για το πρόγραμμα Arsinoe. Με αφορμή τις καταγραφές της βιοποικιλότητας στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής δημιουργήθηκε παιχνίδι μνήμης με κατηγορίες λουλούδια, ζώα και φυτά – θάμνοι. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Τάξης έπαιξαν το παιχνίδι που παρουσίασαν τα μέλη της Περιβαλλοντικής ομάδας και βραβεύτηκαν με πλήθος δώρων. Μαθήτριες της ομάδας παρουσίασαν χορευτικό στην έναρξη και λήξη της εκδήλωσης με το όνομα του παιχνιδιού, το ζάρι. Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι υπεύθυνες του προγράμματος κ. Λυμπερτού Χ., κ. Κολυβάνου Αικ. και κ. Τσαμπουνάρα Α.

3η Συνέλευση Νέων για την Κλιματική Αλλαγή, 25-4-24

Στις 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η 3η Συνέλευση Νέων για την Κλιματική Αλλαγή, με τη Συμμετοχή μαθητών και μαθητριών Γυμνασίων και Λυκείων. Συμμετείχαν 34 μαθητές και μαθήτριες από 17 σχολεία της Αττικής, που μετά από έρευνα και προετοιμασία διαπραγματεύθηκαν και υιοθέτησαν μια περιφερειακή πράσινη συμφωνία για την Μητροπολιτική Περιοχή της Αθήνας.

Το Σχολείο μας αντιπροσώπευσαν οι μαθήτριες της Γ’ τάξης Συργιανού Έλενα και Παπασπύρου Νικολέτα. Τα κορίτσια μας προετοίμασαν και συνόδευσαν οι καθηγήτριες κ. Λυμπερτού Κλαίρη και κ. Ανυφαντή Τόνια.

Η συνέλευση διοργανώθηκε από το ΕΛΙΑΜΕΠ στο πλαίσιο του προγράμματος Arsinoe. Χαιρετισμούς απηύθηναν οι καθηγήτριες κ. Εμμανουέλα Δούσση, επικεφαλής του προγράμματος Κλίματος και βιώσιμης ανάπτυξης του ιδρύματος, η κ. Σισση Λασπίδου συντονίστρια του έργου Arsinoe, καθώς και η Δρ. Έμμη Παπαζογλου και η Δρ. Σοφία Ευσταθίου.

Επίσκεψη της περιβαλλοντικής ομάδας στο ΚΕ.ΠΕ.Α Αντώνης Τρίτσης, 31-1-2024

Την Τετάρτη 31-1, η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας με συνοδούς  τον Δ/ντή Μόρφη Π., την υποδ/ντρια Λυμπερτού Κ. και τις καθηγήτριες Κολυβάνου Αικ. και Τσαμπουνάρα Α., επισκέφτηκαν το ΚΕ.ΠΕ.Α. του Μητροπολιτικού Πάρκου Αντώνης Τρίτσης για την καταγραφή της βιοποικιλότητας, που αφορά το πρόγραμμα Arsinoe.