Αρχείο κατηγορίας Αθλητισμός

Αθλητικές δραστηριότητες, 27-5-24

Τη Δευτέρα 27-5-2024 στον χώρο του σχολείου μας και στο Γυμναστήριο Νέας Φιλαδέλφειας πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες (μπάσκετ, βόλεϋ, ποδόσφαιρο, διελκυστίνδα, αγώνες με σακιά) με μεγάλη επιτυχία! Στις δραστηριότητες συμμετείχαν προαιρετικά και δωρεάν οι μαθητές/τριες και των τριών τάξεων του σχολείου μας και υπήρχε η παρουσία των εκπαιδευτικών των τάξεων καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής τους. Τη διοργάνωση και επιμέλεια των δραστηριοτήτων είχε ο κ. Καρνάβας. Ήταν η τελευταία ημέρα στο σχολείο για τη φετινή σχολική χρονιά που την καταχάρηκαν όλοι!

Ποδηλατοδρομία για την εκστρατεία Ecomobility, 3-3-2024

Η ποδηλατοδρομία της Περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας, στα πλαίσια του προγράμματος Ecomobility, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου με μεγάλη επιτυχία, παρουσία του Δημάρχου μας κ. Γιάννη Τομπούλογλου, του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και διακεκριμένου συμπολίτη μας κ. Αυγερινού Αντωνίου και της ποδηλατικής του ομάδας, της Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Κας Ευτυχίας Παπαλουκά,  του κ. Θεοφιλόπουλου, του κ. Αραπογιάννη, του κ. Δήμα Βαγγέλη από το σύλλογο “ΠΕΖΗ”,  καθώς και άλλων παραγόντων της τοπικής κοινότητας.
Τους ευχαριστούμε πολύ όλους και ευχόμαστε ακόμα μεγαλύτερες οικολογικές διαδρομές!!!

Δελτίο Τύπου – Ποδηλατοδρομία για το πρόγραμμα Ecomobility

H περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας στο πλαίσιο συμμετοχής της στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ECOMOBILITY, διοργανώνει ποδηλατοδρομία ως δράση ευαισθητοποίησης των πολιτών αναφορικά με την οικολογική-βιώσιμη μετακίνηση.

Η εκστρατεία ECOMOBILITY διανύοντας την 20η χρονιά υλοποίησής της έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση των εφήβων και την αφύπνιση των πολιτών για την οικολογική μετακίνηση, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των μεταφορών, την προστασία του περιβάλλοντος και την ελεύθερη προσβασιμότητα στις πόλεις μας, μέσα από την προώθηση των δικαιωμάτων των πολιτών.

Οι μαθητές της ομάδας, μέσα από την διεξαγωγή της συγκεκριμένης δράσης, επιθυμούν να τονίσουν στην τοπική κοινότητα το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αλλά και την ευεξία της άθλησης που προκύπτουν ως οφέλη της μετακίνησης με ποδήλατο και να ωθήσουν τις τοπικές αρχές στη δημιουργία ποδηλατόδρομων και ασφαλών αστικών οδών.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου. Ώρα έναρξης 11.00 π.μ.

Εκκίνηση – τερματισμός : 2ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας επί της οδού Τρωάδος 37.

Ακολουθεί χάρτης της διαδρομής και η σχετική αφίσα:

Σας περιμένουμε όλους!

10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ΕΥ», 29-9-2023

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 το σχολείο μας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘΑ και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, γιόρτασε την  10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, συμμετέχοντας ταυτόχρονα στην Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ΕΥ».

Μαθητές και μαθήτριες, από όλες τις τάξεις του σχολείου μας συμμετείχαν σε αγώνες σκυταλοδρομίας που διοργανώθηκαν από τη Δ/νση του σχολείου και το σύλλογο διδασκόντων και πραγματοποιήθηκαν στο Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Τα παιδιά επέλεξαν να αγωνιστούν για το «ΕΥ» Ευθύνη και κατασκεύασαν πανό με σύνθημα «Τρέχουμε για την Ευθύνη, αφού κανένας να την αναλάβει δεν έχει μείνει».

Τα παιδιά έτρεξαν για να υπενθυμίσουν σε όλους μας ότι το ΕΥ (ΕΥζειν–ΕΥτυχία-ΕΥσυνειδησία–ΕΥαγωνίζεσθαι–ΕΥρωστία–ΕΥημερία–ΕΥθύνη-ΕΥγένεια) είναι η επιδιωκόμενη στάση ζωής, που πρέπει να κατακτάται με προσπάθεια, στοχοπροσήλωση και ηθική ακεραιότητα.

Μπράβο σε όλους για την πολύ καλή συνεργασία, διάθεση και ενέργεια!

Ολυμπιακή Παιδεία – 3η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία

Το πρόγραμμα του Φορέα «Ολυμπιακή Παιδεία – 3η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία», επικεντρώνεται στην εξοικείωση των μαθητών και μαθητριών με διαχρονικές εκπαιδευτικές αξίες, μέσα από διαλέξεις, παιχνίδια, εκδηλώσεις, βιωματικές διδασκαλίες και αθλητικές δραστηριότητες, που υλοποιούνται σε ένα δημιουργικό εκπαιδευτικό περιβάλλον. Μακροπρόθεσμα επιδιώκεται η κοινωνικοποίηση, η επικοινωνία, η ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων και οι αρμονικές διαπροσωπικές σχέσεις. Σε ένα σχολικό περιβάλλον που είναι πλέον πολυπολιτισμικό με διαφοροποίηση των χαρακτηριστικών των μαθητών/-τριών είναι σημαντική η ανάπτυξη αξιών, όπως η φιλία, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη.

Στις αθλητικές δραστηριότητες, που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 12-5-2023 στον χώρο του σχολείου μας και στο Γυμναστήριο Νέας Φιλαδέλφειας, συμμετείχαν προαιρετικά και δωρεάν οι μαθητές/τριες και των τριών τάξεων του σχολείου μας και υπήρχε η παρουσία των εκπαιδευτικών των τάξεων καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής τους.

1 1 2 1 3 1 4 1 5 1 6 1 7 1 8 1 9 1 10 1 20230512 122329